woensdag 14 november 2012

Tuinen rukken op

Steeds meer mensen gaan graag aan de slag met eetbaar groen in Zaanstad! Ook de tuin in het splinternieuwe Groenplein in het Rosariumpark - Krommenie - is daar een voorbeeld van. Evenals de plannen om een buurtmoestuin te starten op de braakliggende Overtuinen in Zaandam.

In het Rosariumpark zijn onder andere veel muntplanten geplant. Handig voor gezellige theesessies met de buurt. In het voorjaar ga ik daar aardbeienplanten neerzetten, die over zijn in de Zaanse Overtuin achter station Zaandam. Vervolgens kan in juni 2013 een aardbeienfeestje georganiseerd worden door Krommeniƫrs.

Nog meer OvertuinenHet is misschien wat verwarrend, maar er is ook een ander gebied in Zaandam wat Overtuinen heet. Beoogde woningbouw ligt daar voorlopig stil, maar de enorme kavel wordt wel bouwrijp gemaakt met zand. Een mooie kans om ook daar een stadstuinbouwproject te starten. Robert Jan Simons is de drijvende kracht achter een tuin, die hopelijk in september 2013 verrijst, rechts naast de Verkade villa. Robert Jan woont zelf aan de Westzijde in Zaandam en staat te poppelen om een initiatief met de buurt op te zetten.

PompoenentuinZelf heb ik als buurtbewoner toegezegd om in 2014 een pompoenentuin te realiseren met de buurt. Op het Overtuinen-terrein. Hoe? Dat blijft tot de winter van 2013/2014 een verrassing!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten